Ion Mereuţă susţine că nu doar el este supus presiunilor. Potrivit medicului, intimidaţi sunt şi colegii săi, doar că aceştia nu îndrăznesc să riposteze, deoarece se tem să nu-şi piardă locurile de muncă.

Profesorul universitar mai spune că de la începutul lunii septembrie a fost demis din funcţia de şef de catedră la Institutul Oncologic.

Ion Mereuţă afirmă că a depus sesizări la mai multe instituţii de stat, inclusiv la CNA.

Mai mult, doctorul habilitat în medicină susţine că autorii planului care prevede privatizarea Institutului Oncologic nu vor ceda aşa uşor, fiindcă ştiu ce câştiguri ar putea obţine.

Contactat de Jurnal TV, ofiţerul de presă al Centrului Naţional Anticorupţie, Angela Starinschi, a declarat că respinge învinuirile lui Ion Mereuţă. Cu directoarea Institutului Oncologic, Larisa Catrinici, nu am putut să vorbim, întrucât ni s-a spus că este ocupată, iar purtătoarea de cuvânt a spitalului, Angela Rodideal, a afirmat că va reveni cu un comentariu, ceea ce nu s-a întâmplat până acum. Amintim că la începutul lunii mai a acestui an, medicul Ion Mereuţă a fost agresat de soţul directoarei Institutului Oncologic, iar motivul invocat atunci de victimă ar fi fost un conflict mai vechi cu şefa sa, cu care este într-un proces de judecată. După bătaie a fost deschisă o anchetă, însă, potrivit lui Mereuţă, până în prezent nu s-a întreprins nimic. Atunci, poliţia a confirmat că făptaşul este soţul Larisei Catrinici.