Un procuror din capitală şi trei poliţişti, reţinuţi într-un dosar de trafic de influenţă

Un procuror din capitală şi trei poliţişti, reţinuţi într-un dosar de trafic de influenţă
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 01.09.2017 10:01
Un procuror din capitală a fost reţinut în cadrul unui dosar de trafic de influenţă. În acelaşi caz, au mai fost reţinuţi un poliţist din Ialoveni şi  doi foşti poliţişti.

Potrivit materialelor cauzei, procurorul de la Procuratura Chişinău ar fi susţinut că are influenţă asupra unor magistraţi din Curtea Supremă de Justiţie şi că îi poate convinge să aplice pedepse cu suspendarea executării în privinţa a doi poliţişti, care au fost condamnaţi pentru corupere pasivă.

„Investigarea cazului a pornit de la denunţul unui intermediar care avea rolul de transmitere a banilor de la client către procuror. Pentru a corupe judecătorii, procurorul ar fi cerut 15 000 de euro, dintre care a primit 10 000 de euro. Chiar şi aşa, ambii poliţişti au fost condamnaţi la închisoare, după ce judecătorii CSJ au respins recursurile avocaţilor acestora prin care se solicita suspendarea condiţionată a pedepselor penale faţă de cei doi”, spun anchetatorii.

În urma acţiunilor de urmărire penală, de la domiciliul procurorului au fost ridicate 8500 de euro. În prezent, cele patru persoane sunt reţinute pentru 72 de ore şi plasate în izolatorul CNA.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI