Cazul a avut loc în noaptea de 22 spre 23 iulie, la discoteca din satul Pelivan, când învinuiţii, care se cunoşteau cu victima, au ademenit-o în automobilul unuia dintre aceştia sub pretextul de a o duce acasă. Prin constrângere psihică şi fizică, aceştia au abuzat sexual minora, în vîrstă de 16 ani. Crima s-a produs în prezenţa celui de-al treilea complice, care se afla la volan. Acesta s-a dovedit a fi poliţist în cadrul Inspectoratului de poliţie Orhei.

Recent, cadrul urmăririi penale s-a stabilit că victima ar fi fost abuzată sexual şi de către acel poliţist cu patru zile mai devreme, când inspectorul a invitat minora la întâlnire. „Sub pretextul că are de examinat o plângere, acesta a dus fata la Inspectoratul de poliţie din Orhei, unde a violat-o în biroul său de serviciu”, se spune într-o declaraţie a Procuraturii.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, declaraţiile minorei s-au confirmat, procurorii reţinând poliţistul preventiv pentru 72 de ore. Acestuia îi sunt incriminate două capete de acuzare: viol şi complicitate la comiterea violului.

Procuratura raionului Orhei continuă acţiunile de urmărire penală, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 12 ani închisoare.