Cetăţenii din 80 de ţări, inclusiv Republica Moldova, pot intra fără viză în Qatar

Cetăţenii din 80 de ţări, inclusiv Republica Moldova, pot intra fără viză în Qatar
Sursa: jurnal.md Foto: cnn.com 09.08.2017 14:31
Cetăţenii din 80 de ţări pot intra de acum înainte fără viză în Qatar, au anunţat miercuri autorităţile emiratului, transmite Reuters.

În funcţie de cetăţenia vizitatorilor, aceştia vor avea dreptul de a petrece fie un total de 90 de zile în Qatar, cu intrări multiple într-o perioadă de 180 de zile, fie un total de 30 de zile cu intrări multiple, într-o perioadă tot de 30 de zile, cu posibilitatea extinderii pe încă 30. Republica Moldova face parte din a doua categorie, alături de alte 46 de ţări.

Pentru a călători în Qatar va fi nevoie de paşaportul care trebuie să mai fie valid încă minim şase luni şi un bilet care să confirme întoarcerea în ţara proprie sau continuarea călătoriei.

Statele din prima categorie

Statele din a doua categorie, din care face parte şi Republica Moldova


Hassan Al Ibrahim, preşedinte interimar al Autorităţii pentru turism a Qatarului, a subliniat că, prin faptul că permite intrarea fără viză a cetăţenilor din 80 de state, Qatarul devine "cea mai deschisă ţară din regiune".

"Suntem încântaţi să-i invităm pe vizitatori să ne descopere ospitalitatea, moştenirea culturală şi comorile naţionale", a adăugat acesta.

În noiembrie 2016, Qatarul a introdus o viză de tranzit gratuită, prin care pasagerii din orice ţară aflaţi în tranzit prin Emirat pentru minim cinci ore pot rămâne până la 96 de ore (cinci zile), iar în mai 2017 Autoritatea pentru turism şi QatarAirways au lansat +Qatar, un pachet care cuprinde şi o noapte gratis într-un hotel de 5 sau 4 stele la Doha, alături de o viză de tranzit.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI