Intoxicaţie în masă la o tabără de la Ştefan Vodă: 15 copii au ajuns la spital

Intoxicaţie în masă la o tabără de la Ştefan Vodă: 15 copii au ajuns la spital
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 07.08.2017 14:59
Intoxicaţie la tabăra de odihnă „Dumbrava” din Talmaza, raionul Ştefan Vodă, unde 27 de copii au făcut infecţie alimentară. Cazul s-a întâmplat pe 4 august.

Din cei 27 de copii care s-au intoxicat, 15 au fost internaţi în Secţia boli infecţioase a Spitalului Raional Ştefan Vodă, în timp ce 12 au scăpat cu tratament la domiciliul. La moment, starea copiilor care au avut nevoie de spitalizare este satisfăcătoare, iar o parte din ei vor fi astăzi externaţi.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, cauza intoxicaţiei va putea fi determinată după efectuarea analizelor de laborator, care vor fi gata în următoarele două zile.

ANSA a efectuat mai multe verificări la tabără, unde însă nu au fost depistate încălcări de ordin sanitar şi tehnologic.

„Tot personalul implicat la prepararea bucatelor are studii în domeniu, toţi au trecut controlul medical. Produsele alimentare sunt însoţite de acte ce confirmă provenienţă şi calitatea lor, cu respectarea condiţiilor termice de păstrare. Blocul alimentar al taberei este renovat şi se află în stare bună. Produse alimentare se păstrează în depozit cu secţii pentru categorii de produse diverse. De asemenea, în blocul alimentar este respectat fluxul tehnologic, asigurat cu secţii pentru produse din carne, lapte, legume, secţia fierbinte, spălătoria”, se precizează într-un comunicat al ANSA.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI