FOTO

Blindatele ruseşti au simulat invadarea Republicii Moldova, cu un preot pe tanc, într-un exerciţiu militar pe Nistru

Blindatele ruseşti au simulat invadarea Republicii Moldova, cu un preot pe tanc, într-un exerciţiu militar pe Nistru
Sursa: jurnal.md Foto: novostipmr.com 04.08.2017 18:18
Unităţi de infanterie motorizată din componenţa Grupului Operaţional de Trupe Ruse (GOTR) din Transnistria au desfăşurat un exerciţiu militar în cadrul căruia blindatele ruseşti au forţat râul Nistru, în preajma satului Ternovca din raionul Slobozia.

Potrivit scenariului, echipajul unui vehicul blindat de recunoaştere şi patrulare BRDM-2 a primit sarcina să cerceteze terenul şi descopere inamicul convenţional. Acesta a primit informaţii cu privire la prezenţa unui grup de 15 diversionişti, care s-ar fi ascuns în pădure. Militarii ruşi au primit ordin să forţeze râul, pentru a debarca pe celălalt mal, în luptă intrând şi transportoare blindate BTR-70.

Agenţia oficială de la Tiraspol, citată de Radio Chişinău, menţionează că „ostaşii au dat dovadă de operativitate, forţă, experienţă şi abilităţile necesare pentru a finaliza cu succes sarcinile primite. Ţinta a fost atinsă iar formaţiunile armate ilegale ale inamicului - lichidate”.

Aplicaţiile au fost urmărite de numeroşi spectatori civili, care i-au întâmpinat la final pe militarii ruşi pe mal, cu flori, „ca pe nişte învingători”, scrie presa transnistreană.

Amintim că delegaţia moldovenească în Comisia Unificată de Control şi-a exprimat zilele trecută îngrijorarea în legătură cu pregătirile pentru desfăşurarea neautorizată a unor exerciţii militare ce prevăd forţarea râului Nistru, care ar putea genera noi tensiuni în Zona de Securitate.

Exerciţii similare, cu implicarea tehnicii blindate care a forţat Nistrul, au fost organizate de GOTR şi anul trecut, sub pretextul prevenirii unor pretinse „ameninţări teroriste”.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI