Andrian Ştempliuc muncea la Moscova şi a fost adus acasă în sicriu după ce, timp de şase săptămâni, s-a aflat în Secţia Reanimare a unui spital din capitala Rusiei. Părinţilor li s-a spus că a fost lovit de un tren. Mama de 64 de ani a bărbatului se întreabă, cu durere, dacă fiul ei a meritat să fie condus pe ultimul drum fără slujbă religioasă şi fără respectul cuvenit.

Revoltate, rudele răposatului l-au întrebat pe preot de ce nu vrea să facă slujba de înmormântare în biserică.

Apropiaţii bărbatului decedat mai spun că preotul nu le-a dat nici măcar funiile cu care, tradiţional, este coborât sicriul în groapă. Aşa că au folosit firele de tractat maşinile defectate. Sătenii susţin totodată că parohul Alexei Gheorghelaş i-ar fi sunat şi pe preoţii din localităţile vecine, interzicându-le să oficieze slujba de înmormântare pentru acest bărbat. Oamenii sunt revoltaţi şi spun că părintele îşi bate joc de ei.

Mama victimei spune că şi-a pierdut singurul copil şi că durerea pierderii a fost amplificată de cele întâmplate în ziua înmormântării.

Parohul Alexei Gheorghelaş nu a fost de găsit astăzi pentru un comentariu, dar pentru ziarul Jurnal de Chişinău el a declarat că, până acum, nu a făcut prohod pentru vreo şapte creştini din sat. El a adăugat că, după noul canon, preotul nu are dreptul să săvârşească slujba înmormântării pentru oamenii care refuză Sfintele Taine. Contactat de reporterul Jurnal TV, secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş, a afirmat că părintele din satul Frasin trebuia totuşi să-l înmormânteze creştineşte pe consăteanul decedat în Rusia. Cheibaş a adăugat însă că un paroh are dreptul să impună anumite rigori comunităţii pe care o păstoreşte şi că o anchetă nu poate fi pornită fără o plângere din partea familiei răposatului.