Clasament internaţional: USM, lider printre universităţile din RM; Ce loc ocupă în lume

Clasament internaţional: USM, lider printre universităţile din RM; Ce loc ocupă în lume
Sursa: jurnal.md/IPN Foto: usm.md 02.08.2017 12:55
Universitatea de Stat din Moldova (USM) este una dintre cele mai bune instituţii de învăţământ superior din Republica Moldova. Potrivit clasamentului internaţional Ranking Web of Universities (Webometrics), USM se situează pe locul 221 în Europa Centrală şi de Est, pe locul 1007 – în Europa şi pe locul 3148 în lume, transmite IPN.

Dintre universităţile moldoveneşti, USM este urmată de Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) şi Universitatea Liberă Internaţională (ULIM). Pe poziţia a IV-a urcă Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creanga (UPSIC), urmată de Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) şi Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” (USMF).

Pe locul VII se poziţionează Universitatea Agrara de Stat din Moldova (UASM), urmată de Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălţi şi Universitatea de Stat Bogdan Petriceicu Haşdeu din Cahul. Încheie top 10 în Moldova, Higher Anthropological School.

Cele mai bune zece instituţii de învăţământ superior din lume, potrivit clasamentului, sunt din SUA, şapte la număr, şi Marea Britanie, trei la număr.

Indicatorii după care a fost realizat clasamentul au fost transparenţa instituţiilor, vizibilitatea paginilor web şi deschiderea de care au dat dovadă în raport cu publicul. Webometrics este realizat de un grup de cercetători din Spania.

Clasamentul este realizat de două ori pe an, iarna şi vara. Comparativ cu topul precedent, majoritatea instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova au crescut în poziţii.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI