Cetăţenii de peste hotare, dar şi cei din ţară şi-au dat întâlnire pentru a vorbi despre problemele reale cu care se confruntă ţara noastră. „Doar împreună putem contribui la procesul de democratizare şi dezvoltare a Republicii Moldova  persoanele interesate atât din diaspora, cât şi pe cei de acasă”, scrie pe pagina de facebook a evenimentului.

Offline-ul este un eveniment civic şi împărtăşeşte viziunea comunităţii „Adoptă un vot” de a contribui prin acţiuni concrete la prosperarea societăţii din Moldova. Participanţii vor putea să se implice direct în proiectele şi acţiunile menite să dezvolte Republica Moldova care au fost iniţiate la primul offline. De asemenea, vor putea cunoaşte persoane cu viziuni similare.

„Evenimentul nostru vă oferă posibilitatea de a vă face auzite ideile pe care le aveţi. Vă puteţi implica direct în proiectele existente sau în elaborarea unor noi proiecte pentru Republica Moldova, în diferite domenii: economic, cultural, mass-media, social, sau chiar caritate. Totodată aveţi posibilitatea să vă întâlniţi cu oameni care au aceleaşi viziuni, având o colaborare frumoasă. Şi desigur veţi auzi cum se implementează proiectele care au fost iniţiate în grupurile de lucru de la adoptă un vot off-line I din Veneţia. Eu spre exemplu fac parte din grupul economic deoarece acesta este domeniul meu de activitate. M-am implicat aici pentru că chiar dacă sunt departe de casă întotdeauna mi-am dorit să contribui cu ceva pentru dezvoltarea Moldovei”, a spus Veronica Vero, una dintre organizatorii evenimentului.

Cea de-a doua ediţie se desfăşoară astăzi şi mâine în incinta Summit Events & Conference Center. Acesta este un eveniment autofinanţat, de aceea fiecare participant e responsabil de propria călătorie şi cazare.