Tragedie cumplită într-o familie de la Anenii Noi: Fiul lor de 10 ani, dispărut în apele Nistrului

Tragedie cumplită într-o familie de la Anenii Noi: Fiul lor de 10 ani, dispărut în apele Nistrului
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 01.08.2017 09:39
Durere fără margini pentru o familie din raionul Anenii Noi, care a mers la scăldat împreună cu fiul lor de 10 ani, dar s-au întors fără el. Copilul a fost înghiţit de ape în apropierea localităţii Teliţa, raionul Anenii Noi.

Cazul a avut loc în seara zilei de ieri, după ce băiatul, însoţit de părinţi, a plecat la râu.

Serviciul Situaţii Excepţionale a fost alertat la ora 18:30 pentru a interveni la căutarea minorului. Conform datelor operative, lucrările subacvatice au fost efectuate până noaptea, dar fără niciun rezultat. În această dimineaţă, scafandrii Detaşamentului Căutare Salvare nr.1 au reluat lucrările subacvatice pentru a găsi copilul. Toate circumstanţele acestui caz urmează a fi investigate de organele de drept.

Conform datelor DSE, de la începutul anului 2017 în bazinele acvatice din ţară şi-au pierdut viaţa 57 de persoane, dintre care 12 copii.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI atenţionează populaţia să nu meargă la scăldat în locuri neautorizate, care nu sunt amenajate cu staţii de salvare. Mai mult, adulţii sunt îndemnaţi să monitorizeze strict minorii şi să nu le permită înotul în râuri unde curenţii de apă sunt puternici. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI