Autorităţile au decis să amenajeze locuri de parcare, pe direcţia spre Buiucani, doar până la intersecţia cu strada Armenească. Pe tronsonul cuprins între străzile Armenească şi S. Lazo, parcări nu vor mai fi, iar după strada Lazo, către sensul giratoriu de la strada Creangă, vor fi amenajate locuri de parcare, cu excepţia câtorva porţiuni.

Şeful interimar al Direcţiei municipale transport, Oleg Poiată, a declarat pentru IPN că pe porţiunile unde nu vor exista locuri de parcare urmează a fi instalaţi piloni de delimitare, care nu vor permite şoferilor să-şi urce automobilele pe trotuar. Astfel, se doreşte de a oferi mai mult spaţiu pietonilor şi bicicliştilor.

După intersecţia cu strada S. Lazo, şoferii vor putea parca pe bulevardul Ştefan cel Mare, cu excepţia teritoriului adiacent Ambasadei Ungariei, pe o porţiune cuprinsă între străzile Petru Movilă şi Toma Ciorbă, dar şi Toma Ciorbă şi Mihai Viteazu.

Şeful interimar de la Direcţia transport a mai spus că lucrările pe bulevard sunt pe ultima sută de metri, iar conform estimărilor, către luna septembrie, acestea se vor încheia. Mai urmează a fi efectuate lucrări de conectare a pilonilor noi, amenajare a spaţiilor verzi, evacuare a postamentelor de publicitate care au mai rămas, aplicare a marcajului etc.

Reparaţia bulevardului se desfăşoară în cadrul proiectului de reabilitare şi modernizare a şase străzi principale din zona centrală a Chişinăului. Valoarea totală a proiectului este de 22 de milioane de euro.