VIDEO

Adunare cu scântei la Ţânţăreni: Localnicii vor să-şi demită primarul şi consilierii locali

Adunare cu scântei la Ţânţăreni: Localnicii vor să-şi demită primarul şi consilierii locali
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 17.07.2017 21:12
Mai mulţi locuitori ai satului Ţânţăreni din raionul Anenii Noi sunt decişi să-şi demită primarul şi consilierii locali. „Ne-au trădat”, au spus, revoltaţi, oamenii, referindu-se la faptul că, în campania electorală, aceştia le-au promis că nu vor permite ca gunoiul din Chişinău să fie adus în localitatea lor, dar nu s-au ţinut de cuvânt. O adunare care a avut loc ieri în sat s-a lăsat cu scandal. 

Localnicii din Ţânţăreni s-au adunat în faţa Casei de Cultură. Oamenii au răbufnit atunci când câţiva consilieri au încercat să-i convingă de faptul că au ales cea mai bună soluţie pentru sat acceptând depozitarea gunoiului.

"Demisia!", au strigat oamenii, convinşi de faptul că primarul satului, Ina Paşcan, şi consilierii locali trebuie să-şi părăsească fotoliile pe care le ocupă. 

La întâlnirea cu sătenii au venit şi câteva rude de-ale şefei administraţiei locale, care au încercat să îi ia apărarea.

Sătenii au mai spus că vor crea un grup de iniţiativă pentru a porni procesul de demitere a primarului şi a consilierilor. Ei au nevoie de cel puţin o mie de semnături pentru a încerca să-i lipsească de funcţii pe aleşi. Şefa administraţiei locale din Ţânţăreni, Ina Paşcan, nu a fost prezentă la adunare.

Am încercat să obţinem un comentariu la telefon, dar după ce ne-am prezentat, ea a închis. Menţionăm că scandalul a reizbucnit după ce, în ciuda faptului că localnicii s-au opus cu vehemenţă transportării deşeurilor din capitală în preajma satului lor, Ina Paşcan a bătut palma cu reprezentanţii Primăriei Chişinău. Prin urmare, groapa de gunoi a fost redeschisă pentru depozitarea resturilor menajere din municipiu.

Viceprimarul capitalei Nistor Grozavu a anunţat că Primăriei Ţânţăreni i-au fost alocate şase milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru diverse lucrări de amenajare în comună, iar alte 39 de milioane sunt destinate reparării unui dig şi unui drum din preajma rampei de gunoi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI