VIDEO

Un tânăr de 25 de ani din Soroca, rănit grav, a fost transportat la Chişinău cu un elicopter SMURD

Un tânăr de 25 de ani din Soroca, rănit grav, a fost transportat la Chişinău cu un elicopter SMURD
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 15.07.2017 11:01
Un tânăr de 25 de ani din Soroca, care a suferit un traumatism cranio-cerebral grav, a fost transportat de urgenţă la Chişinău cu un elicopter SMURD din Iaşi. 

Pacientul era internat la spitalul raional Soroca, dar avea nevoie de transport asistat pentru a ajunge la un spital de profil din Chişinău.

Elicopterul SMURD Iaşi a aterizat pe pista specială, construită pe teritoriul Direcţiei situaţii excepţionale Soroca, unde erau aşteptat de către un echipaj 903 de la spitalul raional.

Pacientul a fost predat echipei SMURD, care l-au asistat medical pe tot parcursul drumului Soroca - Chişinău, drum parcurs în aproape 35 minute.Elicopterul SMURD Iaşi a aterizat pe stadionul Dinam din capitală, fiind aici preluat de către o ambulanţă şi transportat către Institutul de Urgenţă din Chişinău, pentru îngrijiri medicale.

Precizăm că echipajele SMURD din România vin în ajutor de fiecare dată când sunt solicitate pentru a oferi ajutor şi asistenţă calificată, cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi în situaţii dificile.

Pe parcursul a doi ani, au fost efectuate 29 astfel de intervenţii aero-medicale SMURD. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI