Medicii, obligaţi să consulte pacienţii în doar 15 minute; Ministerul Sănătăţii a micşorat timpul vizitei cu încă 5 minute

Medicii, obligaţi să consulte pacienţii în doar 15 minute; Ministerul Sănătăţii a micşorat timpul vizitei cu încă 5 minute
Sursa: jurnal.md/e-sanatate.md Foto: jurnal.md 15.07.2017 15:16
Vor acorda consultaţii medicale într-un timp mai scurt, ceea ce înseamnă că vor trebui să deservească un număr mai mare de pacienţi în fiecare zi. Este vorba de medicii de familie şi cei de specializări înguste, precum pediatrii, oftalmologii, endocrinologii şi alţii, scrie Sănătate.info.

Toate detaliile se conţin într-un nou Regulament privind programarea vizitelor şi dirijarea fluxului de pacienţi în condiţii de ambulatoriu, care a fost semnat şi trimis tuturor instituţiilor medicale vizate la sfârşitul lunii mai, dar care nu a fost făcut public şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Potrivit documentului, a fost scurtat timpul acordat pentru o vizită la medicul de familie, dar şi la medicii specialişti de profil. Astfel, pentru vizitele primare şi cele urgente la medicul de familie se recomandă 20 de minute, iar pentru vizite repetate 15 minute.

Anterior, însă potrivit Ordinului 100 din 10 martie 2008, medicilor de familie li se recomanda pentru vizite până la 20 minute.

Aceeaşi situaţie şi în cazul medicilor de specializare îngustă. La majoritatea dintre ei termenul pentru vizite s-a micşorat cu până la 5 minute.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI