Pensionarii cer anularea reformei sistemului de pensii şi majorarea indemnizaţiilor lunare

Pensionarii cer anularea reformei sistemului de pensii şi majorarea indemnizaţiilor lunare
Sursa: jurnal.md Foto: privesc.eu 14.07.2017 21:27
Cer majorarea pensiilor până la valoarea coşului minim de consum şi anularea modificărilor făcute recent în sistem, printre care şi creşterea vârstei de pensionare. Sunt solicitările mai multor oameni în etate, membri ai Uniunii Pensionarilor, şi au fost făcute publice în cadrul unei conferinţă de presă. Totodată, vârstnicii afirmă că au expediat o declaraţie instituţiilor de stat, dar şi ambasadelor acreditate la Chişinău, prin care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de situaţia extrem de complicată în care s-au pomenit. Ei au mai spus că vor ieşi în stradă dacă solicitările lor nu vor fi îndeplinite. 

Şeful organizaţiei teritoriale Buiucani a Uniunii Pensionarilor, Mihai Postovan, susţine că el şi semenii săi se aşteptau să aibă o bătrâneţe liniştită, dar visul le-a fost spulberat de guvernanţi.

În aceste condiţii, preşedintele Uniunii Pensionarilor, Victor Leancă, a spus că membrii organizaţiei au solicitat de urgenţă un şir de acţiuni din partea autorităţilor.

Membrii Uniunii Pensionarilor au menţionat că, dacă timp de o lună nu vor primi o reacţie din partea autorităţilor, vor ieşi la proteste. Solicitările oamenilor în etate nu au fost comentate deocamdată de guvernare. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI