VIDEO

A rămas invalid în urma torturii, iar acum riscă să ajunga în stradă: Marian Macovei are nevoie de ajutor

A rămas invalid în urma torturii, iar acum riscă să ajunga în stradă: Marian Macovei are nevoie de ajutor
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 11.07.2017 21:24
Este ţintuit la pat de cinci ani, trăieşte doar dintr-o indemnizaţie de 400 de lei, iar acum riscă să ajungă în stradă. Marian Macovei are 40 de ani şi spune că a ajuns invalid după ce a fost snopit în bătaie de poliţişti în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009. Aflat într-o situaţie disperată, bărbatul are nevoie de încurajarea şi susţinerea oamenilor cu inimă mare şi speră că i se va întinde o mână de ajutor.

Până acum, Marian a fost ajutat de nişte oameni cu inimă mare, care l-au lăsat să stea în apartamentul lor. Recent însă, proprietarii au decis să-şi vândă imobilul, iar asta înseamnă că în orice clipă poate ajunge pe drumuri.

Marian mai spune că părinţii nu au cum să-l ajute, întrucât are nevoie de un spaţiu propriu, iar ei nu pot să i-l ofere.

Bărbatul povesteşte că ajuns invalid după ce a fost bătut în inspectoratele de poliţie în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009.

Marian Macovei a mai mărturisit că s-a confruntat cu un tratament inuman şi atunci când ajuns pe patul de spital. În loc să-i fie oferit ajutorul necesar, a fost neglijat, susţine bărbatul.

Marian speră că strigătul lui de durere va fi auzit de oamenii de bună credinţă, care îi vor întinde o mână de ajutor. Cei care vor să-l ajute, îl pot suna la numărul de telefon: 079066582.

Potrivit unui raport Amnesty International, în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009, oficial, au fost înregistrate trei decese şi 460 de persoane torturate. Totodată, au fost pornite 71 de cauze penale. Ulterior, 10 dosare au fost clasate, iar 31 suspendate, pentru că nu au fost identificate persoanele care puteau fi puse sub învinuire. Până în prezent, în dosarul 7 aprilie doar 14 poliţişti au fost condamnaţi cu suspendare, 22 au fost achitaţi, iar în privinţa unui poliţist a fost încetat procesul penal. Examinarea dosarelor este tergiversată în instanţele de fond şi de apel.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI