VIDEO

Soluţia găsită de autorităţile municipale după incendiul izbucnit la Ghidighici: „Poliţia să supravegheze platformele cu crengi uscate”

Soluţia găsită de autorităţile municipale după incendiul izbucnit la Ghidighici: „Poliţia să supravegheze platformele cu crengi uscate”
Sursa: jurnal.md Foto: privesc.eu 10.07.2017 17:33
Primăria capitalei s-a pomenit în criză de soluţii după incendiul de amploare de noaptea trecută. Mai mult, autorităţile locale nu exclud că un asemenea scenariu s-ar putea repeta şi pe alte terenuri unde sunt depozitate crengi uscate. Şefii serviciilor municipale dau din umeri şi spun că nu au nici utilaj de prelucrare a lemnului, nici loc de păstrare a grămezilor de crengi. Aşa că singura soluţie găsită deocamdată de viceprimarul Nistor Grozavu este ca poliţia să facă de gardă în preajma platformelor pe care se află ramuri uscate. 

„Dle Muşuc, noi nu vă putem da indicaţii, dar acolo unde sunt grămezi de crengi uscate, rugăm, aţi făcut-o şi până acum, să fie echipaje mobile care să supravegheze să nu se întâmple situaţii similare”, a declarat viceprimarul Nistor Grozavu, în cadrul şedinţei de la Primărie.

Acestea sunt măsurile imediate pe care intenţionează să le ia autorităţile municipale pentru a evita izbucnirea altor incendii pe platformele cu crengi. Potrivit funcţionarilor, este nevoie de utilaj pentru a prelucra ramurile uscate, de care Primăria capitalei nu dispune. Iar echipamentul care poate fi închiriat de la oameni de afaceri costă 1.600 de lei pentru o oră. În aceste condiţii, nu se ştie când oraşul va fi curăţat de crengile rămase după ninsorile din aprilie.

„Nu vreau să fiu pesimist, dar nu cred că până la începutul sezonului vom reuşi să măcinăm toate grămezile de crengi”, a mai spus Grozavu.

Autorităţile locale au fost puse în dificultate din cauza lipsei de echipament şi dimineaţă devreme, când încă se căuta utilaj pentru a securiza regiunea în care a izbucnit incendiul.

„Astăzi acolo urgent trebuie pământ, este un tractor, dar mai este nevoie de un excavator mare şi transport pentru acoperirea locului cu pământ ca să nu fie pericol să se aprindă din nou. Bine că e acolo şi nu e în altă parte, acum trebuie să fim atenţi la locurile din oraş unde mai sunt depozitate crengi”, a menţionat şeful Direcţiei Locativ-Comunale, Petru Gontea.

„Domnilor pretori, găsiţi pe toate căile posibile tocătoare sau alt mod de evacuare a deşeurilor obţinute în urma ninsorilor din aprilie. Prin fondul de rezervă vom examina suplimentar această situaţie, ca să lichidăm orice pericol care poate apărea din senin”, a adăugat Nistor Grozavu.

Grămezile cu crengi s-au adunat în Chişinău în urma intemperiei care s-a abătut la sfârşitul lunii aprilie. Atunci, angajaţii serviciilor municipale au fost ajutaţi de militari şi carabinieri să strângă mormanele de ramuri doborâte de furtună şi să le depoziteze pe platforme speciale. 

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI