Specialiştii au descoperit că în această instituţie nu se respectă sistematic regimul de spălare şi dezinfectare a veselei şi a inventarului, nu se respectă măsurile de profilaxie a toxiinfecţiilor alimentare în blocul alimentar şi se încalcă tehnologia preparării bucatelor.

„În cadrul evaluării, au fost prelevate teste de salubritate de pe suprafeţele curate din blocul alimentar şi încăperile pentru copii, dar şi probe la calitatea apei potabile. De asemenea, personalul grupei afectate şi al blocului alimentar a fost investigat la grupa bacteriilor enteropatogene, rezultatele analizelor fiind negative”, se menţionează într-un comunicat.

„În cazul unuia dintre educatori, a fost depistat Staphyloccocus aureus 106. Investigaţiile de laborator ale probelor apei potabile din cooler la bacterii coliforme, colectată din grupa afectată, nu corespunde standardelor (acest lucru e posibil din cauza că dozatorul (coolerul) nu a fost curăţat sistematic)”, au adăugat reprezentanţii Centrului de Sănatate Publică din capitală.

Aceştia mai spun că a fost efectuată supravegherea medicală a persoanelor aflate în contact, iar în grupa afectată a fost organizată dezinfecţia curentă şi cea finală.

Reprezentanţii Centrului de Sănătate Publică au mai menţionat că a fost perfectat un proces-verbal de contravenţie administrativă pe numele directorului instituţiei.