Potrivit datelor operative ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, mai mulţi copaci au fost defrişaţi şi lichidaţi de pe străzile Şciusev şi Puşkin din capitală. Ploaia cu vânt a deteriorat mai multe acoperişuri. Astfel, în Chişinău, a fost deteriorat acoperişul unui bloc de locuit cu cinci etaje de pe strada Ialoveni, dar şi acoperişurile a trei case de locuit de pe strada Timuş.

La Durleşti a fost smuls acoperişul unei case pe strada Livezilor şi al altei case de pe strada Mioriţa din oraşul Cricova.

În raionul Hânceşti, a fost deteriorat acoperişul casei de cultură din localitatea Bobeica. Mai mult, în raionul Ungheni, cu acoperişuri deteriorate au rămas mai multe instituţii de învăţământ din satele Teşcureni, Buşila, Buciumeni, dar şi casa de cultură din Negurenii vechi.

Mai multe case de locuit au rămas cu acoperişuri deteriorate în satul Bumbăta şi Alexeevca, din acelaşi raion, dar şi un bloc de locuit cu cinci nivele chiar din oraşul Ungheni, strada Burebista.

În satul Beşalma, UTA Găgăuzia, foi de ardezii au fost smulse de pe acoperişurile a 33 case de locuit.

În plus, tot în urma ploii cu vânt din după-amiaza zilei de ieri, zeci de localităţi din 15 raioane au rămas parţial deconectate de la energia electrică. Echipele specializate Gas Natural Union Fenosa sun antrenate în teren, pentru reconectarea consumatorilor.

Comisiile locale pentru situaţii excepţionale urmează să estimeze pagubele din localităţile afectate.