Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, accidentul s-a întâmplat ieri, la intrarea în satul Congaz, raionul Comrat.

Automobilul de serviciu se afla în misiune şi avea girofarul aprins când şoferul unui BMW nu a cedat trecerea şi s-au tamponat violent. În urma impactului, automobilul de serviciu s-a inversat, iar cei patru poliţişti de frontieră s-au ales cu diverse traume.

În urma investigaţiilor s-a stabilit că şoferul BMW-ului, un tânăr de 22 de ani, locuitor al satului Beşalma, se afla în stare de ebrietate avansată. Mai mult, acesta nu avea permisul de conducere conform sistemului informaţional şi nici vinieta, ţinând cont că maşina era înmatriculată în Marea Britanie, având volanul pe dreapta.

De menţionat că în conformitate cu regulile de circulaţie rutieră este interzisă conducerea pe timp de noapte a automobilului echipat cu volanul pe dreapta.

Dacă vinovăţia şoferului va fi demonstrată, acesta riscă o amendă de 43.000 de lei, cu privarea dreptului de a mai conduce pentru o perioadă de până la cinci ani.