VIDEO

Absolvenţii şcolilor cu predare în limba română au trăit astăzi emoţiile ultimului examen de BAC

Absolvenţii şcolilor cu predare în limba română au trăit astăzi emoţiile ultimului examen de BAC
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.06.2017 20:03
Absolvenţii şcolilor cu predare în limba română au trăit astăzi emoţiile ultimului examen de bacalaureat. Au avut proba la alegere, cea mai uşoară de până acum, spun elevii, aşa că mulţi dintre ei au ieşit zâmbind din sălile de clasă. Aceştia au recunoscut că, odată ce au scăpat de bac, au început să se pregătească pentru balul de absolvire, iar apoi se vor gândi şi la admiterea în universităţi. 

Îmbrăţişări şi strigăte de bucurie. Asta a fost atmosfera în faţa Liceului „Spiru Haret” din capitală. Acest elev, de exemplu, a ieşit din sala de examen la mai puţin de două ore de la începutul testului. Este sigur că va lua 10. Proba la alegere i s-a părut simplă şi unui al elev, care, la fel, a avut de susţinut geografia.

Şi această absolventă care a dat testul la chimie speră să ia nota maximă. Ca să se asigure că a scris totul corect, după ce a ieşit din sala de examen, a scos un manual ca să-şi verifice răspunsurile. Reacţia a fost una pe măsură atunci când s-a convins că nu a greşit.

Şi această elevă ar fi vrut, probabil, să sară în sus de bucurie. Din păcate, însă, şi-a întins ligamentele cu o zi înainte de examen, aşa că a venit să dea bacul cu piciorul în ghips.

Acum, absolvenţii au undă verde pentru a-şi pregăti ţinutele de bal. În total, 15 mii de absolvenţi au dat astăzi proba la disciplina la alegere. Cei mai mulţi candidaţi, peste 10 mii, au optat pentru geografie­.

Săptămâna viitoare, pe 20 iunie, se va desfăşura ultimul examen de bac, la limba maternă, pentru elevii vorbitori de ucraineană, găgăuză şi bulgară. Lucrările vor fi verificate până pe 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în Centrele de Bacalaureat a doua zi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI