La centrul de BAC deschis la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din capitală, din cei 511 elevi înscrişi la al patrulea examen, peste 300 au avut de dat testul la matematică. Unii candidaţii au spus că proba a fost complicată, alţii au afirmat însă că nu au putut rezolva toate exerciţiile.

La proba de matematică de la această sesiune de BAC s-au prezentat şi absolvenţi care anul trecut au luat note negative.

Şi unii liceeni de la profilul umanist spun că proba la istorie a fost dificilă. Alţii s-au arătat însă convinşi că vor lua o notă bună pentru că au studiat conştiincios în toţi anii de şcoală.

Cuprinşi de emoţii, părinţii candidaţilor şi-au făcut apariţia în faţa centrului de bacalaureat spre final de examen.

Ieri, pe reţelele de socializare a apărut un anunţ prin care era oferit testul la matematică în schimbul a 500 de lei. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei a spus însă că informaţiile sunt nişte falsuri. Poliţia s-a autosesizat şi investighează cazul. Doi dintre candidaţi au fost excluşi în timpul examenului de astăzi pentru că au încercat să copieze. În total, la proba de profil au fost înscrişi aproape 18 mii de elevi care au avut de susţinut testul la matematică, istoria românilor şi universală, artă şi sport. Următorul examen de bacalaureat va avea loc pe 16 iunie, la disciplina la alegere.