Deputatul Grigore Cobzac a declarat că mai mulţi angajaţi ai Poştei Moldovei care s-au temut să vorbească în faţa comisiei de anchetă au discutat cu el personal şi i-au povestit despre schema de transportare a anabolizantelor.

Profitând de prezenţa membrilor Guvernului la şedinţa Parlamentului, Cobzac a reiterat că investigaţiile desfăşurate de comisia de anchetă au fost obstrucţionate de instituţiile statului.

Premierul Pavel Filip, care anterior a condus ministerul în gestiunea căruia se află Poşta Moldovei, a declarat că a auzit despre această schemă, dar că de vină ar fi Parlamentul, care întârzie să interzică producerea acestor substanţe, în Moldova fiind interzis doar transportul de anabolizante.

Totodată, Filip a sugerat că vinovaţii ar trebui să fie căutaţi în partidul din care face parte Cobzac, formaţiune care anterior a controlat Vama.

Deşi există două rapoarte ale comisiei de anchetă - cel prezentat în repetate rânduri de Cobzac şi altul al deputaţilor guvernării care nu au constat abateri, în Parlament nu va fi audiat niciunul. Comisia de anchetă pentru verificarea activităţii Poştei Moldovei a fost creată de Parlament în aprilie 2016, după ce un fost angajat al întreprinderii, Sergiu Cebotari, a declarat că în cadrul acesteia funcţionează o schemă de transportare a substanţelor anabolizante în Uniunea Europeană şi Statele Unite.

Grigore Cobzac, preşedintele acelei structuri, a insistat pe parcursul mai multor luni asupra dezbaterii în plenul Parlamentului a rezultatelor activităţii deputaţilor care au investigat situaţia de la întreprinderea de stat. Recent, deputatul a declarat că din cauza acestui subiect, s-ar exercita presiuni asupra lui şi a familiei sale. El nu a precizat cine anume îl hărţuieşte, dar a promis că va oferi detalii în viitor.