Apel privind intimidările în legătură cu protestul din 14 mai; „Este important ca toate cazurile să fie documentate”

Apel privind intimidările în legătură cu protestul din 14 mai; „Este important ca toate cazurile să fie documentate”
Sursa: jurnal.md Foto: Facebook/NuPlaha - FreeMoldova 17.05.2017 12:01
După protestul de duminică din faţa Parlamentului, au ieşit la iveală tot mai multe cazuri de intimidare din partea autorităţilor. Astfel, pentru a aduna mai multe informaţii despre aceste acţiuni din partea guvernanţilor, pe pagina de Facebook Nu Plaha-FreeMoldova a fost lansat un apel privind documentarea cazurilor.

Informaţiile despre cazurile de intimidare din partea angajatorilor, administraţiei locale, primarilor sau poliţiştilor pot fi lăsate pe pagina de Facebook Nu Plaha-FreeMoldova.

„Ajutaţi-ne să colectăm cât mai multe cazuri de intimidare referitor la protestele de duminică. Este important ca impresiile noastre să fie confirmate cu fapte demonstrabile. Ştim că poliţia a pus filtre la fiecare 30 km pe traseele principale ale ţării, a amendat şoferii ce transportau oameni la protest, iar în unele întreprinderi de stat s-a dat semnal să nu cumva să vină lumea la protest. Ştim că şefii de la Căile Ferate au oprit toate trenurile să nu circule lumea spre Chişinău. Ştim cum trollii PD s-au mobilizat într-o operaţiune disperată de dezinformare”, se arată în apel.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI