VIDEO

Vor garanţii reale, nu scrisori: Locuitorii din oraşul Sângera, Dobrogea şi Revaca sunt împotriva deschiderii unui centru de gestionare a deşeurilor periculoase

Vor garanţii reale, nu scrisori: Locuitorii din oraşul Sângera, Dobrogea şi Revaca sunt împotriva deschiderii unui centru de gestionare a deşeurilor periculoase
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.05.2017 19:54
Locuitorii din oraşul Sângera şi din satele învecinate, Dobrogea şi Revaca, anunţă un protest de amploare. Localnicii spun că vor ieşi în stradă dacă până vineri, 19 mai, Ministerul Mediului nu le va garanta oficial, printr-o hotărâre, că în Sângera nu va fi construit un Centru de gestionare a deşeurilor periculoase. Asta deşi la începutul acestei luni instituţia a expediat o scrisoare primăriei în care anunţa că renunţă la această intenţie. „Avem nevoie de garanţii reale, pentru că nu mai credem în autorităţi”, mai spun oamenii.

Oamenii spun că nu se mulţumesc doar cu scrisoarea primită pe 18 aprilie din partea Ministerului Mediului, în care instituţia spune că renunţă la construcţia centrului de reciclare.

Dacă autorităţile nu vor reacţiona, locuitorii din Sângera spun că vor insista repetat pentru organizarea unui referendum în care localnicii îşi vor exprima părerea dacă sunt sau nu de acord cu deschiderea unui centru de reciclare a deşeurilor periculoase.

Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Mediului se arată că instituţia a renunţat la construcţia centrului în oraşul Sângera, fiind în căutarea unui nou teren. Ministerul precizează că proiectul de hotărâre de guvern a fost definitivat, redactat în baza avizelor şi a propunerilor altor autorităţi şi este trimis spre aprobare Guvernului.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI