Indivizi acuzaţi de omor, salvaţi de puşcărie de un medic de la Spitalul Republican de Psihiatrie

Indivizi acuzaţi de omor, salvaţi de puşcărie de un medic de la Spitalul Republican de Psihiatrie
Sursa: jurnal.md Foto: poză simbol 16.05.2017 11:35
O expertă-psihiatru din cadrul Spitalului clinic republican de Psihiatrie a fost reţinută cu puţin timp în urmă de CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuită de organizarea unei scheme infracţionale prin care absolvea de răspundere penală persoane acuzate de omoruri şi infracţiuni cu caracter sexual.

Potrivit procurorilor, psihiatra ar fi acţionat în complicitate cu concubinul său care ar fi avut rolul de mijlocitor. Acesta găsea clienţii, persoane acuzate preponderent de omoruri şi violuri, care ulterior urmau a fi declarate „iresponsabile” la momentul comiterii infracţiunii, în schimbul unor sume de bani care variau între 4000 de euro şi 20 000 de euro.

La această etapă, ofiţerii au documentat cinci cazuri în care inculpaţi pentru diferite crime au apelat la serviciile psihiatrului.

Astăzi au avut loc mai multe percheziţii în cadrul cauzei, în urma cărora psihiatrul şi unul dintre beneficiari au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Totodată, alte patru persoane, care au apelat la serviciile expertului judiciar au statut de bănuit. 

La finele lui ianuarie 2017, a fost reţinut un  bărbat din capitală cercetat penal de Direcţia generală teritorială Sud şi procurorii anticorupţie pentru pretinderea a 20 000 de euro de la mama unui inculpat pentru omor ca să-l scape de puşcărie. Bărbatul, care ulterior s-a dovedit a fi concubinul psihiatrei, promitea influenţarea membrilor comisiei din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ca să-l declare pe inculpat iresponsabil.

Acum, acesta este cercetat pentru trafic de influenţă şi riscă amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani. Femeia riscă până la 10 ani de detenţie, iar persoanele care au beneficiat de serviciile acesteia - până la 7 ani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI