VIDEO

Iarmaroc gastronomic, puzzle cu harta Uniunii Europene, dar şi corturi şcolare de limbi străine la Orăşelul European din centrul capitalei

Iarmaroc gastronomic, puzzle cu harta Uniunii Europene, dar şi corturi şcolare de limbi străine la Orăşelul European din centrul capitalei
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.05.2017 19:31
Iarmaroc gastronomic, puzzle cu harta Uniunii Europene, dar şi corturi şcolare de limbi străine. De toate acestea au profitat din plin cei care au sărbătorit Ziua Europei în Grădina Publică „Ştefan cel Mare”. Şi în acest an, zeci de turişti au venit în Orăşelul European. La rândul lor, localnicii au gustat din deliciile gastronomiei europene, iar unii şi-au luat şi copiii, pentru a le spune mai multe despre viaţa comunităţii.

Atracţia Orăşelului European a fost de departe iarmarocul gastronomic, unde s-au înghesuit atât turiştii străini, cât şi localnicii.

La mare căutare au fost şi caşcavalurile franceze.Bucătăria cehă a atras amatorii de bere şi cârnăciori.

Cozi s-au format şi la corturile cu face painting şi puzzle cu harta Europei.

S-au găsit şi dintre cei care s-au arătat dornici să cunoască limbi străine. Pentru aceştia a fost instalat un cort special.

La punctele de informare din Orăşelul European au fost afişate date despre asistenţa financiară oferită ţării noastre de către Uniunea Europeană. Mai mult, în cadrul Festivalului Cultural European, care se desfăşoară până pe 19 mai, sunt proiectate filme produse în statele UE, dar şi în Moldova, şi sunt organizate dezbateri publice, concerte şi activităţi pentru copii. Ziua Europei aminteşte de evenimentele istorice care au făcut posibilă crearea comunităţii.

Astfel, în cadrul unui discurs ţinut la Paris, în 1950, ministrul francez al Afacerilor Externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiuni. Un an mai târziu, a fost semnat tratatul care prevedea crearea Uniunii Europene.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI