Consecinţele ploii cu grindină: Mai multe terenuri agricole din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, au fost grav afectate

Consecinţele ploii cu grindină: Mai multe terenuri agricole din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, au fost grav afectate
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.05.2017 20:12
În urma ploii cu grindină de sâmbăta trecută, mai multe terenuri agricole din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, au fost grav afectate. În această situaţie s-a pomenit şi tânărul fermier Constantin Vrabie. El spune că plantaţia de viţă-de-vie i-a fost distrusă de grindină, iar lanurile de floarea-soarelui au fost nămolite.

Proprietarul plantaţiei, Constantin Vrabie, spune că pentru a pune pe roate o afacere, a luat mai multe împrumuturi. Acum însă se arată îngrijorat, deoarece nu ştie dacă va putea întoarce datoriile întrucât recolta a fost compromisă.

Fermierul spune că primul test de rezistenţă l-a avut în luna aprilie, atunci când a nins abundent. Acum însă, din păcate, provocarea a fost prea dificilă.

Pe lângă plantaţia de vie, Constantin Vrabie mai are şi o livadă de nuci, dar şi un teren de peste 10 hectare de floarea-soarelui. Producătorul agricol spune că astăzi la faţa locului a fost şi o echipă de inspectori de la primăria din localitate, care a evaluat pagubele.

Suma pagubelor a fost estimată la peste 100 de mii de lei. Amintim că ploile abundente de săptămâna trecută au făcut ravagii în mai multe localităţi din centrul ţării, iar zeci de gospodării au fost inundate.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI