FOTO

Flashmob în faţa Parlamentului European; Moldovenii stabiliţi în Belgia şi Luxemburg, solidari cu protestatarii de la Chişinău

Flashmob în faţa Parlamentului European; Moldovenii stabiliţi în Belgia şi Luxemburg, solidari cu protestatarii de la Chişinău
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 14.05.2017 10:04
„Vrem democraţie în Moldova, nu dictatură” şi „Nu schimbăm sistemul, vă schimbăm pe voi!”. Sunt mesajele unui grup de moldoveni stabiliţi în Belgia si Luxemburg transmise regimului de la Chişinău în cadrul unui flashmob organizat în faţa Parlamentului European din Bruxelles.

Participantii s-au expus împotriva votului uninominal sau mixt şi s-au solidarizat cu protestatarii din Chişinău.

„Suntem aici pentru a ne exprima solidaritatea cu protestul de la Chişinău care vine să spună că noi ţinem la democraţie, iar pentru asta trebuie să păstrăm regulile care sunt acum şi să nu permitem celor care trebuie să sufere consecinţele politicilor pe care le-au promovat să schimbe regulile jocului în timpul jocului. Dacă politicienii s-au compromis în timpul mandatului lor şi nu au suportat nicio pedeapsă politică, atunci pedeapsa va avea loc la urnele de vot şi nu au dreptul să încalce regulile care sunt acum”, a spus un tânăr.

„Suntem indignaţi de votarea în prima lectură a votului uninominal şi mixt, ambele la un loc. Sunt un pericol pentru Moldova pentru că oamenii care au furat bani vor face campanie electorală şi vor ajunge în Parlament. Dacă vor ajunge deputaţi independenţi, PD-ul îi va cumpăra mai uşor”, a adăugat o participantă la flashmob.

Tinerii au îndemnat întreaga Diasporă să se alăture masiv protestului de la Chişinău.Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI