O moldoveancă a fost condamnată în Singapore pentru încercarea de a mitui poliţiştii

O moldoveancă a fost condamnată în Singapore pentru încercarea de a mitui poliţiştii
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 13.05.2017 14:31
O moldoveancă stabilită în Singapore, un stat-oraş în Asia de Sud-Est, a fost condamnată la patru săptămâni de închisoare. Aceasta a fost găsită vinovată de încercarea de a mitui trei reprezentanţi ai forţelor de ordine, scrie Mold-Street

Potrivit publicaţiei locale Straits Times, femeia a fost arestată în aprilie curent pentru prostituţie la hotelul Swissotel The Stamford. Pentru a scăpa de acuzaţii ea a propus şpagă şi servicii gratuite poliţiştilor. Aceştia au avertizat-o că mituirea unui ofiţer este o crimă serioasă în Singapore, însă moldoveanca a insistat.

În aceste condiţii cei trei poliţişti au alertat Biroul pentru Investigarea Practicilor de Corupţie în legătură cu propunerile moldovencei. 

În cazul în care ea ar fi reuşit totuşi să transmită banii sau să presteze serviciile sugerate, pedeapsa ar fi fost mai dură – amenda de 100.000 de dolari singaporezi, sau cinci ani de închisoare. După condamnarea pentru încercarea de a mitui forţele de ordine femeia va trebui să înfrunte încă un proces – de data asta pentru implicare în activităţi vicioase. 

Statul-oraş Singapore aplică o politică de zero toleranţă faţă de corupţie şi este guvernat de unul dintre cele mai transparente guverne în lume. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI