Cetăţenii, chemaţi mâine la PROTEST în faţa Parlamentului: „Ne mai arătăm odată dezacordul faţă de iniţiativele de modificare a sistemului electoral cu scopul de a menţine hoţii la putere”

Cetăţenii, chemaţi mâine la PROTEST în faţa Parlamentului: „Ne mai arătăm odată dezacordul faţă de iniţiativele de modificare a sistemului electoral cu scopul de a menţine hoţii la putere”
Sursa: jurnal.md Foto: Facebook/Free Moldova 13.05.2017 15:09
Toţi cetăţenii sunt chemaţi să participe mâine la un protest în faţa clădirii Parlamentului, pentru a cere retragerea proiectelor de legi privind votul uninominal şi cel mixt, care au fost înaintate de PD şi PSRM şi votate cu mare grabă. Protestul va începe la ora 12:00.
  
„Venim duminica la Parlament sa ne facem auziţi. Ne mai arătăm odată dezacordul cu iniţiativele de modificare a sistemului electoral cu scopul de a menţine hoţii la putere. Ei vor să îşi schimbe modul de alegere pentru a-şi cumpăra mai uşor locul de deputat şi pentru a cumpăra mai uşor deputaţi. Noi vrem o politică fără corupţi”, se arată pe pagina evenimentului.

Astfel, toţi cetăţenii sunt îndemnaţi să iasă mâine la protestul paşnic din faţa Parlamentului.

„Veniţi la o plimbare, luaţi copiii. Invităm prietenii şi venim împreună. Protestăm frumos. Nu este un protest politic, nu vor vorbi politicieni”, mai spun organizatorii.
 
Amintim că acum două săptămâni Parlamentul a votat propunerea Comisiei Juridice privind comasarea celor două proiecte înaintate de PD şi PSRM care prevăd schimbarea sistemului electoral în Republica Moldova. Astfel, PD a cedat şi a acceptat comasarea proiectului privind uninominal cu proiectul privind introducerea sistemului electoral mixt. Asta după ce într-o singură zi, în legislativ au fost votate două proiecte de lege privind schimbarea sistemului electoral, dar cu concepte diferite.

În acest context, pe parcursul acestei săptămâni în faţa legislativului mai mulţi cetăţeni s-au mobiliazat şi au ieşit la un flasmob unde şi-au arătat nemulţumirea faţă de introducerea pe ordinea de zi a proiectelor privind votul uninominal şi cel mixt. Manifestanţii au scandat „Ruşine!” şi „Nu ne furaţi ţara!”. Protestatarii au avut şi pancarte cu inscripţia „Nu vrem deputaţi de paie”. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI