VIDEO

Două educatoare din capitală ar fi AGRESAT un băieţel după ce părinţii nu au plătit fondul grădiniţei; Mărturiile copilului: „Cu pumnii în spate îmi dau, cu palma peste cap...”

Două educatoare din capitală ar fi AGRESAT un băieţel după ce părinţii nu au plătit fondul grădiniţei; Mărturiile copilului: „Cu pumnii în spate îmi dau, cu palma peste cap...”
Sursa: jurnal.md Foto: ziare.com (foto simbol) 03.04.2017 19:27
Două educatoare ale grădiniţei nr. 127 din sectorul Râşcani al capitalei sunt acuzate de către unii părinţi că le-au bătut copiii. Unul dintre micuţi, în vârstă de şase ani, ar fi fost ţinut la perete în toaletă şi nu i s-ar fi dat apă. Adulţii spun că băiatul lor ar fi fost agresat pentru că ei nu au contribuit financiar în fondul instituţiei preşcolare. Educatoarele se declară însă nevinovate. 

Violenţele asupra copilului ar fi început încă în 2015, îndată după înscrierea la grădiniţă, spun părinţii. Băiatul de şase ani povesteşte cu lux de amănunte cum, în toată această perioadă, a fost agresat de cele două educatoare. 

„Doamna Ala m-a ridicat şi m-a zdruncinat, mi-a pus plapuma în cap şi m-a lovit cu pumnul în spate... Cu pumnii în spate îmi dau, mă flocăie, îmi dă cu palma peste cap...”, a povestit micuţul. Întrebat de ce nu le-a povestit părinţilor din start, copilul a spus că de frică să nu fie bătut de educatoare.

Săptămâna trecută, o fostă educatoare de la aceeaşi grădiniţă ar fi confirmat cele spuse de copil. 

„Venea cu vânătăi, cu zgârieturi pe faţă. Întrebam doamnele şi ele negau. Spuneau că s-a lovit, că a căzut. Venea cu căciula ruptă şi copilul îmi arăta. Este vina mea, a noastră, că nu l-am crezut. Sincer vă spun... Permanent, urechile erau crăpate, dar noi ungeam cu medicamente. Ne gândeam că nu îi ajunge vitamine până când ne-am dat seama că asta nu poate fi permanent”, povesteşte Valentina Nanu, mama băiatului.

„M-a sunat o domnişoară care a lucrat acolo şi mi-a zis: „Dumneavoastră ştiţi ce se întâmplă cu băiatul?” Mi-a zis că este sistematic bătut de educatoare, că nu i se dă apă, nu i se dă voie la toaletă, că este închis în toaletă. Cea mai mică bucată de pâine i se dă lui, mai puţină mâncare i se dă lui”, spune şi tatăl băiatului, Veaceslav Nanu.

Părinţii copilului spun că ar fi vorba despre o răzbunare, întrucât nu contribuie financiar în fondul grădiniţei. Lunar, ei ar trebui să achite câte 160 de lei. 

Cele două educatoare resping însă acuzaţiile. 

„Copilul poate să susţină multe. Copiii mai interpretează şi greşit uneori”, a spus una dintre educatoare. 

„Aşteptăm ce se va dovedi. Acum nu pot să vă argumentez absolut nimic”, a declarat a doua. Întrebată direct dacă a agresat sau nu copilul, aceasta a spus: „Vă spun, acum nu comentez nimic. S-a interpretat greşit din partea părinţilor”.

Aceleaşi educatoare sunt acuzate şi de alţi părinţi. O femeie, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a filmat cum băiatul ei de şase ani a venit de la grădiniţă cu vânătăi, săptămâna trecută. 

Şefa grădiniţei susţine că a fost iniţiată o anchetă internă.

Părinţii ambilor copii au depus plângeri la poliţie şi intenţionează să meargă şi la Procuratură pentru a cere investigarea cazurilor şi sancţionarea educatoarelor. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI