Despre aceasta a anunţat chiar premierul Pavel Filip în cadrul unei conferinţe de presă susţinută înainte de şedinţa Guvernului.

„Criza nu poate fi considerată depăşită atât timp cât ne pasc pericolele. Vremea s-a îndreptat deja şi ne vom mobiliza pentru o acţiune de urgenţă, să venim cu o mână de ajutor Primăriei. Lucrările încep mâine dimineaţa de la ora cinci şi ne vom mobiliza ca în două zile să lăsăm oraşul curat. Dacă nu reuşim în acest timp, vom extinde perioada de activitate”, a declarat Filip.

Acesta a adăugat că „nu trebuie să se facă speculaţii despre o intervenţie a Guvernului peste atribuţiile Primăriei”.

„Forţele Primăriei Chişinău nu sunt suficiente pentru a face ordine în oraş. Ne mobilizăm la nivel central, astfel ca în câteva zile să facem ordine”, a ţinut să explice şeful Guvernului.

în acest proces vor fi antrenaţi peste 200 de profesionişti în curăţarea arborilor, câteva sute de carabinieri şi ostaşi ai Armatei Naţionale, precum şi circa 100 de unităţi speciale de transport.

Astfel, vor fi formate câte patru echipe de lucru pentru fiecare sector al oraşului, acestea fiind organizate în baza sectoarelor de poliţie ale municipiului Chişinău şi conduse de şefii acestora. Fiecare echipă va fi asigurată cu câte doi profesionişti cu motoferestrăie, două autobasculante, haine speciale şi produse alimentare şi îşi va desfăşura activitatea în raza sa de acţiune.

Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, nu a comentat deocamdată anunţul Guvernului.