Din cauza intemperiilor, mii de oameni au avut nevoie de ajutorul medicilor

Din cauza intemperiilor, mii de oameni au avut nevoie de ajutorul medicilor
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 21.04.2017 20:36
Serviciul de Urgenţă 903 a fost solicitat de 1.200 de oameni astăzi, până la ora 15:00, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii, care precizează că patru oameni au fost traumatizaţi astăzi din cauza intemperiilor. Totodată, nu au fost înregistrate naşteri în ambulanţe sau cazuri de degerături. 
 
Iar 13 ambulanţe au rămas blocate pe traseele naţionale, în localităţi sau pe teritoriile substaţiilor de asistenţă medicală urgentă. În satul Ciobalaccia, din raionul Cantemir, o autosanitară nu a putut transporta un pacient cu infarct miocardic la spital, din cauza drumului blocat. A fost solicitat ajutorul Serviciului protecţiei civile şi situaţiilor excepţionale, care a remediat situaţia. 
 
Serviciul 903 a fost apelat astăzi, mai frecvent, de persoane cu hipertensiune arterială, dureri toracice şi infecţii respiratorii. De asemenea, o echipă de urgenţă a fost solicitată pentru a acorda ajutor unei femei în vârstă de 83 de ani găsită sub zăpadă. La faţa locului, medicii au constatat decesul femeii. 
 
Fără energie electrică au rămas substaţiile de asistenţă medicală urgentă din raioanele Teleneşti şi Criuleni. Spitalele nu au fost însă afectate de intemperie. 
 
În total, pe întreg teritoriul ţării, activează 217 de echipe medicale de urgenţă,  la fel ca în zilele obişnuite. 
 
Pe parcursul zilei de ieri, 20 aprilie, serviciul 903 a avut peste 2400 de solicitări. Nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost rănite de crengi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI