Armata Naţională intervine cu militari şi unităţi de tehnică specială în zonele afectate de ninsori

Armata Naţională intervine cu militari şi unităţi de tehnică specială în zonele afectate de ninsori
Sursa: jurnal.md Foto: facebook.com/pavelnovac 21.04.2017 09:57
Armata Naţională intervine cu militari şi unităţi de tehnică specială pentru ajutarea populaţiei şi înlăturarea consecinţelor căderilor de zăpadă.
 
Potrivit şefului Centrului Operaţional de Comandă, locotenent-colonel Dumitru Sîli, în toate garnizoanele militare au fost create echipe de intervenţie, dotate cu mijloace tehnice pentru a acţiona, la solicitarea autorităţilor locale, în zonele afectate de ninsori.
 
Dumitru Sîli a mai precizat că militarii din Brigada „Dacia” acţionează la Cahul, iar cei din  Divizionul de Artilerie - la Ungheni. De asemenea, echipe formate din peste 300 de militari ai Brigăzii „Ştefan cel Mare”, Regimentului Rachete Antiaeriene, Batalionului de Gardă, Batalionului 22 de Menţinere a Păcii, Batalionului cu Destinaţie Specială şi Batalionului de Geniu sunt pregătiţi să intervină în municipiul Chişinău.
 
„Armata Naţională dispune de forţe şi mijloace pregătite să intervină, la solicitarea autorităţilor publice locale, pentru lichidarea efectelor ninsorilor abundente din ultimele zile”, se spune într-un comunicat al Armatei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI