FOTO

Zeci de localităţi din ţară au rămas fără curent în urma ninsorilor puternice; În capitală mai mulţi copaci au fost doborâţi, iar şapte maşini au fost avariate

Zeci de localităţi din ţară au rămas fără curent în urma ninsorilor puternice; În capitală mai mulţi copaci au fost doborâţi, iar şapte maşini au fost avariate
Sursa: jurnal.md Foto: facebook.com/voditelipomogaiutpesehodam 20.04.2017 09:32
15:53
Update

Consecinţele ninsorii puternice: Mai multe străzi din capitală au fost închise, iar 500 de copaci au fost doborâţi; Câte localităţi au rămas fără curent

În urma ninsorilor puternice, peste 500 de copaci au fost doborâţi, iar unii arbori au fost smulşi chiar din rădăcini. Astfel, unele străzi din capitală sunt închise din cauza copacilor căzuţi pe carosabil.

Potrivit reprezentanţilor Primărie capitalei, au fost avariate mai multe linii de curent electric şi unele linii a reţelei de contact a Regiei Transport Electric Chişinău.

Totodată, unele cartiere au rămas fără curent electric. Potrivit informaţiilor operative ale Serviciului PC SE, în ţară rămân deconectate de la curent 235 de localităţi din 17 raioane, după cum urmează: mun. Chişinău (21) şi UTA Găgăuzia (1), (Ialoveni (13), Criuleni (25),  Străşeni (20), Orhei (15), Ştefan Vodă (4),  Hânceşti (14), Cantemir (27), Taraclia (3), Cimişlia (24), Leova (7), Căuşeni (10), Anenii Noi (19), Cahul (13), Teleneşti – (2), Călăraşi – (6), Nisporeni – (5), raionul Ungheni (6).

Pentru lucrările de restabilire sunt antrenate 47 echipe de restabilire din cadrul Gas Natural Union Fenosa şi SA Red Nord.

În rezultatul căderii precipitaţiilor sub formă de zăpadă şi lapoviţă, SA „Drumuri” a demarat lucrări de patrulare şi combatere a lunecuşului pe drumurile publice din centrul republicii, şi anume în raioanele Hânceşti, Orhei, Rezina, Ialoveni, Criuleni, Anenii-noi, Străşeni, Nisporeni şi Călăraşi.

Mai mult, echipele de salvatori, au intervenit şi pentru tractarea a mai multor mijloace de transport, care derapaseră de pe traseu, în raioanele Dubăsari, Cimişlia, Hânceşti, Căuşeni şi Orhei.

14:13
Update

O familie din capitală s-a pomenit cu un copac în apartament // FOTO

Copacii doborâţi nu au distrus doar automobile. O familie din capitală s-a pomenit cu un copac în apartament. În consecinţă, geamul a fost spart, iar copacul ajuns în bucătăria apartamentului.11:29
Update

Ninsoarea dă mari bătăi de cap: Peste 140 de localităţi, fără energie electrică; Sute de copaci au fost doborâţi, iar un bărbat a ajuns la spital

Ninsoarea care a cuprins Moldova continuă să dea bătăi. Astfel, peste 140 de localităţi din ţară au rămas fără curent electric, anunţă Serviciul Situaţiilor Excepţionale. Totodată, reprezentanţii Serviciul Situaţiilor Excepţionale au menţionat că în capitală situaţia este mai dificilă, traficul fiind îngreunat în condiţiile în care zeci de copaci au fost doborâţi.

Potrivit informaţiilor, în capitală au căzut sute de copaci, iar o creangă a căzut peste un bărbat, care a a ajuns la spital. Incidentul s-a produs în sectorul Botanica.

În acest context, a fost anunţat despre crearea unei celule de criză în legătură cu condiţiile meteorologice.

Conform reprezentanţii Inspectoratului General de Poliţie, până la această oră, au fost înregistrate aproximativ 20 de accidente, iar în ţară au fost antrenate 120 de echipaje de poliţişti.

Din cauza ninsorilor puternice, se circulă cu dificultate pe traseul spre Hânceşti, Căuşeni şi Orhei.

Viceministrul Agriculturii Iurie Uşurelu a anunţat că a fost creată o comisie care urmează să evalueze pagubele înregistrate în urma ninsorilor.

Zeci de localităţi au fost deconectate de la energie în urma ninsorii. Potrivit datelor operative ale Serviciului Situaţii Excepţionale, în jurul orei 8:00 în ţară erau deconectate parţial de la energia electrică 79 localităţi din raioanele Criuleni, Străşeni, Orhei, Ialoveni, dar şi oraşe din UTA Găgăuzia.

Reprezentanţii Serviciului Situaţiilor Excepţionale anunţă că 35 copaci de copaci au fost doborâţi. În consecinţă, şapte automobile au fost deteriorate în capitală. Salvatorii au intervenit pentru defrişarea şi ridicarea copacilor pe străzile G. Coşbuc 3, str. V. Alecsandri nr 28, dar şi Str. Gh. Asachi.

La Dubăsari, salvatorii au intervenit pentru tractarea unui camion care a deraiat de pe traseu. 

În aceste condiţii, salvatorii atenţionează conducătorii auto să fie prudenţi la volan pentru a evita situaţiile de risc.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI