Cele mai afectate sunt sectoarele Botanica, Buiucani, cartierele Aeroport şi Telecentru. Au fost avariate mai multe linii de curent electric. În consecinţă, unele cartiere au rămas fără energie electrică.

Pentru lichidarea consecinţelor lapoviţei, în teren au fost mobilizate 12 echipe de intervenţie din cadrul înreprinderii Spaţii Verzi, 10 echipe din cadrul Direcţiei situaţii excepţionale a municipiului Chişinău şi 6 echipe din cadrul Lumteh.

De asemenea, peste 450 de muncitori ai întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ şi ai întreprinderilor pentru servicii locative sunt antrenaţi la lichidarea consecinţelor vremii în interiorul curţilor blocurilor locative. În cartierele locative intervenţia serviciilor este mai dificilă, având în vedere numărul mare de maşini parcate în curţile blocurilor de locuinţă.

Pe această cale, autorităţile îndeamnă locuitorii Chişinăului să evite deplasările pe sub copaci, iar şoferii să evite parcarea automobilelor în preajma arborilor. Totodată, oamenii sunt îndemnaţi să evite zonele unde observă fire electrice sau cabluri rupte.

Serviciile municipale vor acţiona non-stop, pentru a interveni la lichidarea consecinţelor vremii. Pentru a informa despre arbori doborâţi sau alte consecinţe ale vremii, cetăţenii sunt îndemnaţi să apeleze la Dispeceratul central municipal - 022 22 22 67.