"Este o încercare de a-i intimida pe cei care au o poziţie civică", spun reprezentanţii Platformei Demnitate şi Adevăr.  Producătoarea agricolă Aliona Mandatii spune că atacurile la adresa sa au motive politice.

Aliona Mandatii afirmă că, de fiecare dată când a primit subvenţii de la stat, a fost supusă mai multor controale din partea Agenţiei pentru Intervenţie şi Plăţi în Agricultură, care nu a constatat nicio abatere.

Agricultoarea nu exclude că îi va ataca în instanţă pe autorii materialului denigrator. Totodată, reprezentanţii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr s-au solidarizat cu producătoarea şi au semnat o declaraţie în care condamnă atacul.

Reprezentanţii Platformei Civice cer să fie stopate acţiunile de intimidare şi solicită structurilor de drept să informeze opinia publică la ce etapă se află cele 34 de dosare deschise acum doi ani pe faptul acordării în mod fraudulos a subvenţiilor în agricultură.

Solicitat de Jurnal TV, ofiţerul de presă al Procuraturii Generale ne-a spus să luăm legătura cu procurorul Viorel Morari, care nu a răspuns la telefon. Reprezentanţii holdingului controlat de şeful PD nu au comentat afirmaţiile, iar Vladimir Plahotniuc nu a fost de găsit pentru reacţii. Totodată, bloggerul Eugen Luchianiuc, autorul postării, a răspuns ironic, precizând că nu exclude că ar putea pierde procesul, având în vedere că sistemul judecătoresc este unul corupt.