În majoritatea cazurilor, adulţii au întrebat experţii despre cum ar putea să instaleze de dispozitivul copilului un program de control parental. În alte cazuri părinţii sau tutorii micuţilor au raportat consultantului conţinuturi dăunătoare sau chiar prezumate cazuri de abuz online.

Potrivit experţilor „La Strada”, în funcţie de vârsta lor, copiii utilizează diferit noile tehnologii. În aceste condiţii, este practic imposibilă găsirea unei soluţii universale, valabile pentru siguranţa online a tuturor copiilor.

„Mulţi părinţi deja cunosc şi folosesc diverse unelte de control parental care ajută la utilizarea mai eficientă şi mai sigură a Internetului de către copiii lor. Pe de altă parte, sunt şi din cei care nu cunosc deloc despre faptul că unele siteuri pot fi blocate, iar conţinutul pe care ajuge să îl vadă copilul lor online poate fi filtrat. Ce trebuie să ştie ei este că interzicerea accesului la Internet în niciun caz nu este o soluţie. Copii oricum vor găsi o cale să acceseze Internetul, iar online pot fi traumatizaţi de comportamente sau conţinuturi dăunătoare. Prin urmare, este important ca responsabilizarea şi educaţia să înceapă în primii ani ai copilăriei, dar să fie consolidate şi prin alte măsuri de protecţie, precum programele de control parental”, susţine Angela Palancean, coordonatoarea proiectului siguronline.md.
 
Portalul siguronline.md a fost lansat de Centrul Internaţional „La Strada” în ianuarie 2013 în ideea că Internetul, tehnologiile informaţionale şi de comunicare pot ajuta copiii şi tinerii să cunoască, să înveţe şi să se dezvolte. Misiunea portalului este promovarea şi utilizarea în condiţii de siguranţă şi responsabilă a Internetului de către copii, inclusiv cu sprijinul şi implicarea specialiştilor, părinţilor şi profesorilor. Acesta oferă informaţii şi sfaturi relevante, dar şi o linie de consiliere şi raportare a cazurilor de abuz online.