Conform datelor operative, în ultimele 24 de ore, salvatorii au intervenit în 59 de situaţii excepţionale, lichidând şapte incendii.

Mai mult, paramedicii şi medicii Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare au acordat primul ajutor calificat pentru 20 de persoane aflate în situaţii de risc. De ajutorul SMURD au avut nevoie oameni din  raioanele Bălţi, Făleşti şi Cahul.

Intervenţia angajaţilor Serviciului Salvatori şi Pompieri a fost necesară şi la deblocarea uşilor, pentru a ajuta oamenii care s-au pomenit închişi în propriile locuinţe.

Mai mult, pompierii au fost solicitaţi în 16 cazuri pentru localizarea focarelor de vegetaţie, care riscau să cuprindă spaţii extinse.

Noaptea trecută, peste 500 de salvatori şi pompieri cu 100 autospeciale de intervenţie au fost la datorie. În municipiul Chişinău securitate a fost vegheată de 70 de ofiţeri şi subofiţeri cu 12 unităţi de tehnică.

Serviciul Situaţii Excepţionale îndemnă oamenii să respecte regulile de protecţie la incendiu şi să apeleze de urgenţă 901 în cazul în care se pomenesc într-o situaţie de risc.