În această zi, în unele instituţii de învăţământ va fi sistat orarul lecţiilor pentru două ore, iar în altele chiar pentru întreaga zi.

Anunţul a fost făcut de membrii Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţe în cadrul unei conferinţe de prese. Potrivit rezprezentanţilor sindicatelor din învăţământ, protestul este în semn de dezacord cu propunerea Guvernului ca din septembrie să fie mărit salariul profesorilor doar cu 5%, iar a cadrelor auxiliare cu 10%, şi asta în situaţia în care sindicatele din educaţie cer majorarea cu 50% a salariului de funcţie al personalului didactic şi ştiinţifico-didactic.

Totodată, printre revendicările profesorilor se numără şi egalarea salariului pentru categoria I de salarizare a Reţelei Tarifare Unice cu mărimea minimului de existenţă, începând cu 1 ianuarie 2017 şi recalcularea anuală, necondiţionată, a cuantumului pensiilor pentru pensionarii încadraţi în câmpul muncii.

Amintim că pedagogii, susţinuţi de sindicaliştii din educaţie şi din celelalte ramuri ale economiei naţionale, au organizat mai multe proteste în faţa Guvernului, ultimul fiind acum o săptămână.