În cadrul investigaţiilor s-a stabilit că în perioada anilor 2013 - 2016 trei societăţi comerciale fondate de asociaţia obştească a persoanelor cu dezabilităţi, specializate exclusiv în confecţionarea articolelor vestimentare au importat mărfuri în valoare de circa 300 milioane lei, din care nu s-a calculat şi încasat TVA.

Materia primă importată era vândută pe piaţa internă, cu acte false, indicându-se că este deja un produs finit, ceea ce permitea beneficiarilor finali să se eschiveze de la plata corespunzătoare a altor impozite.

Reflectarea tranzacţiilor comerciale cu beneficiarii se efectua prin câteva companii intermediare delicvente, care nu au nici o unitate comercială autorizată.

Zeci de persoane cu dezabilităţi lucrau peste program pentru un salariu ce varia între 200 şi 500 lei, restul banilor fiind însuşiţi de membrii grupării criminale.

La moment, patru persoane sunt  arestate, iar alte şase sunt cercetate în stare de libertate. În acest caz a fost iniţiată o cauză penală, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la şase ani de închisoare.