Decizia a fost luat astăzi la Consiliului General al Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei. Profesorii vor porni în marş de la Academia de Ştiinţe până la Guvern.

Sindicatele din educaţie cer majorarea cu 50% a salariului de funcţie al personalului didactic şi ştiinţifico-didactic, egalarea salariului pentru categoria I de salarizare a Reţelei Tarifare Unice cu mărimea minimului de existenţă, începând cu 1 ianuarie 2017 şi recalcularea anuală, necondiţionată, a cuantumului pensiilor pentru pensionarii încadraţi în câmpul muncii.

Menţionăm că pedagogii, susţinuţi de sindicaliştii din educaţie şi din celelalte ramuri ale economiei naţionale, au demarat acţiunile de protest la 17 ianuarie, curent.

După ce au fost chemaţi la masa de dialog, aceştia au decis să suspende acţiunile pe perioada negocierilor, care au durat aproape două luni. La şedinţa Comisiei de negocieri din 10 martie,  autorităţile au propus majorarea salariilor angajaţilor din Reţeaua tarifară unică cu 100 de lei, începând cu 1 mai 2017, ceea ce a stârnit nemulţumirea sindicaliştilor şi i-a făcut să reia şirul de proteste.