„Având în vederea că în componenţa senatelor 25 la sută sunt reprezentanţi ai studenţilor, ei constituie o voce importantă în luarea acestei şi altor decizii”, a declarat ministrul.

Corina Fusu s-a mai referit la o altă decizie aprobată de executiv, care prevede modificarea formulei de calculare a taxei de cazare în cămine. „Nu vă pot spune cât vor plăti cei care locuiesc în cămine, însă formula de calculare va include plata pentru lumină, apă, încălzire pentru fiecare cameră, dar şi pentru alte servicii. Totodată, se vor lua în consideraţie şi indicii de pe contoare în camerele unde acestea sunt instalate”, a declarat ministrul.

Precizăm că organizaţiile de Tineret ale partidelor PPDA, PAS şi PLDM au colectat peste 4000 de semnături în cadrul unei campanii iniţiate pentru asigurarea accesului liber în cămine pentru studenţi.

Tinerii cer abrogarea punctului 46 din Regulamentul-cadru privind funcţionarea căminelor din subordinea instituţiilor de învăţământ de stat, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.74, din 25.01.2007. Acest document restricţionează accesul liber al studenţilor în căminele universitare după ora 24:00.