Primăria capitalei este gata să aloce anual câte 10 milioane de lei pentru un teren de depozitare a deşeurilor

Primăria capitalei este gata să aloce anual câte 10 milioane de lei pentru un teren de depozitare a deşeurilor
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 20.03.2017 12:30
După ce în ultimele zile gunoiul din capitală nu a fost evacuat din cauza că locuitorii din Bubuieci au blocat trecerea autospecialelor pline cu resturi menajere către gunoiştea din apropiere, primăria capitalei a anunţat că este gata să aloce anual câte 10 milioane de lei pentru un teren unde ar fi depozitate toate deşeurile.

În cadrul şedinţei de la Primărie, autorităţile municipale au discutat despre faptul că soluţia ar fi transportarea deşeurilor la gunoiştea de la periferia satului Ţânţăreni, raionul Anenii Noi. Edilul capitalei a adăugat că gunoiştea de la Ţânţăreni este unica din zona de centru care respectă standardele de mediu. Problema este însă autorităţile locale se împotrivesc.

Asfel, primăria capitalei urmează să găsească în cel mai apropiat timp un teren, amplasat în raza de 50-70 km de capitală, pe care să fie depozitate deşeurile. 

Amintim că mai mulţi locuitori din Bubuieci au ieşit săptămâna trecută în stradă, nemulţumiţi că deşeurile din capitală sunt transportate la groapa de gunoi din apropiere. Oamenii au blocat drumul care duce la gunoişte şi nu au permis ca autocamioanele pline cu resturi menajere să ajungă acolo. Aceştia au spus că nu mai suportă mirosul ce le-a învăluit comuna şi se tem că mizeria le-ar putea cauza probleme grave de sănătate.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI