Şefa blocului alimentar de la Spitalul de Psihiatrie din Bălţi, reţinută; Este bănuită de abuz de putere şi delapidarea de bani

Şefa blocului alimentar de la Spitalul de Psihiatrie din Bălţi, reţinută; Este bănuită de abuz de putere şi delapidarea de bani
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.03.2017 10:17
Şefa blocului alimentar din cadrul Spitalului de Psihiatrie din Bălţi a fost reţinută de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie şi procurorii anticorupţie. Aceasta este bănuită de abuz de putere şi delapidarea averii străine.
 
Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, femeia împreună cu alte persoane din cadrul aceleiaşi instituţii ar fi efectuat calcularea mărită a salariilor angajaţilor, iar la sfârşitul fiecărei luni, i-ar fi obligat să restituie o parte din banii primiţi.
 
De asemenea, aceasta mai este bănuită că ar fi sustras produse alimentare, destinate bolnavilor, după care le-ar fi vândut. Este vorba despre carne, brânzeturi, crupe, ouă, margarină, dar şi produse de igienă.
 
În urma percheziţiilor la Spitalul de Psihiatrie, cât şi la domiciliul suspecţilori au fost ridicate mijloace băneşti în sumă de peste 11 000 de euro, 2 000 de dolari, 25 000 de lei, dar şi produse alimentare.
 
Femeia a fost reţinută pentru 72 de ore. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă până la 6 ani de închisoare.

ULTIMELE ŞTIRI