La întoarcere, mama copilul a văzut că uşa de la intrare s-a blocat.  Pentru a deschide uşa, aceasta a solicitat intervenţia specialiştilor. Salvatorii ajunşi la faţa locului şi au reuşit în mai puţin de 20 de minute să deschidă apartamentul. Din fericire, băiatul nu a avut de suferit.

Un alt caz, în care a fost necesară intervenţia pompierilor, a avut loc într-un apartament de pe strada Burebista. Aceştia au fost solicitaţi de părinţii, după ce un copil de 4 ani a blocat uşa de la intrare.

Din cele spuse de părinţi, unul dintre gemurile casei era deschis, iar aceştia se îngrijorau de faptul că copilul ar putea cădea de la înălţime.
Salvatorii au reuşit în timp record să deblocheze uşa, fără ca viaţa copilului să fie pusă în pericol.

 Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale îndemnă oamenii care au în grijă minori să nu-i lase de unii singuri în case. Mai mult, salvatorii recomandă părinţilor să verifice lacătele de la uşi şi geamuri,iar în cazul în care aceştia se pomenesc în situaţii de risc să apeleze serviciul 901.

Conform datelor Serviciului Situaţii Excepţionale, de la începutul anului 2017, salvatorii au efectuat 426 de lucrări de deblocare a uşilor.