Atenţie, şoferi! Amenzile pentru condusul în stare de ebrietate cresc de mâine până la 25 de mii de lei

Atenţie, şoferi! Amenzile pentru condusul în stare de ebrietate cresc de mâine până la 25 de mii de lei
Sursa: jurnal.md/Moldpres Foto: 4tuning.ro 15.03.2017 13:40
Şoferii din Republica Moldova vor achita începând de mâine amenzi de până la 25 de mii de lei pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate, comparativ cu 3 mii de lei achitate până acum. Noile modificări la Codul Contravenţional intră în vigoare începând de joi, 16 martie.

Conform amendamentelor, pentru conducerea unui vehicul care nu a fost supus reviziei tehnice, şoferii vor trebui să achite pînă la 600 de lei, amendă echivalentă şi pentru conducerea fără centura de siguranţă.

La fel, pentru depăşirea vitezei, conducătorii auto vor fi nevoiţi să achite de la 300 până la 1 500 de lei, iar pentru oprirea, staţionarea sau parcarea în locuri interzise de la 150 la 300 de lei.

Tot începând de mâine, părinţii care vor permite copiilor, care nu au împlinit vârsta de 16 ani, să meargă în localurile de agrement fără însoţire după ora 22.00 vor fi amendaţi cu până la 4 500 de lei,
iar persoanele juridice  - cu până la 9 000 de lei.

În acelaşi timp, consumul de băuturi alcoolice în locurile publice şi comercializarea de către minori a acestora va fi sancţionată cu o amendă de până la 3600 de lei pentru persoanele fizice şi până la 10 500 pentru persoanele juridice.

De asemenea, vor fi amendate persoanele care vor accepta sau vor oferi salariul în plic, precum şi angajatorii care vor refuza să încadreze în câmpul muncii persoanele cu dizabilităţi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI