VIDEO

Droguri în valoare de peste cinci milioane de lei au fost depistate de poliţişti

Droguri în valoare de peste cinci milioane de lei au fost depistate de poliţişti
Sursa: jurnal.md Foto: igp.gov.md 14.03.2017 12:06
Comercializau droguri în capitală. Este vorba de 20 de moldoveni cu vârstele cuprinse între 21 şi 41 de ani, domiciliaţi în oraşul Chişinău, care au fost depistaţi de poliţişti cu substanţe narcotice în valoare de peste cinci milioane de lei.  

Potrivit poliţiei, începând cu luna decembrie a anului 2016 indivizii comercializau droguri şi substanţe psihotrope pe întreg teritoriul ţării. Substanţele narcotice erau vândute în locurile populate de tineri cum ar fi parcuri, în preajma instituţiilor de învăţământ, sau a centrelor comerciale.  

Astfel, poliţiştii au efectuat 35 de percheziţii la domiciliile şi în automobilele suspecţilor, dar şi în laboratorul de producere a drogurilor, unde au fost depistate  40 kg de droguri, 50 kg de materie primă şi peste 100 de pastile stupefiante. De asemenea, forţele de ordine au găsit şi peste 50 000 de lei, 40 de telefoane mobile şi trei automobile de lux cumpărate în urma comercializării drogurilor.
 
La moment 12 persoane au fost reţinute, un minor, în vârstă de 16 ani este cercetat în stare de libertate, iar alte şapte persoane urmează a fi interogate în calitate de bănuiţi. Anterior, şapte dintre aceştia au fost condamnaţi pentru mai multe infracţiuni, inclusiv circulaţia drogurilor.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, făptaşii riscă de la 7 până la 15 ani de puşcărie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI