VIDEO

Zeci de oameni nevoiaşi din capitală vin zilnic la cantina socială „Aproape de aproapele” pentru a beneficia de un prânz cald

Zeci de oameni nevoiaşi din capitală vin zilnic la cantina socială „Aproape de aproapele” pentru a beneficia de un prânz cald
Sursa: jurnal.md Foto: captură 13.03.2017 17:12
Carnea sau lactatele sunt un lux pentru ei şi supravieţuiesc doar cu o bucată de pâine şi o farfurie cu ciorbă pe zi. Este vorba despre zeci de pensionari şi oameni nevoiaşi din capitală, care vin zilnic la cantina socială mobilă „Aproape de aproapele” a Mitropoliei Basarabiei, pentru a beneficia de un prânz cald.

Mulţi dintre ei spun că mănâncă doar ceea ce primesc de la voluntari pentru că altceva nu-şi pot permite după ce plătesc facturile lunare şi rămân fără niciun ban. 

Ora 15:00, parcul Serghei Lazo din sectorul Botanica al capitalei. Coloana se întinde pe câţiva metri, aşteptarea pare o veşnicie, iar singurul gând al fiecărui om care stă la coadă este să-i ajungă din mâncarea care va fi împărţită.

După ce a fost anunţat meniul, fiecare aşteaptă să-i vină rândul să îşi ia mâncarea.

Printre beneficiarii cantinei sociale mobile este şi Larisa Fedoseeva. Femeia povesteşte că a muncit mai bine de 50 de ani. A fost asistentă medicală, iar statul i-a dat o pensie care abia de-i ajunge ca să plătească facturile pentru întreţinere.

Povestea tristă de viaţă poate fi citită pe chipul fiecărui om care stă la rând pentru o porţie de mâncare. Unii oameni sunt însă prea flămânzi ca să rabde până acasă.

Fiecare dintre noi poate oferi bucuria unui prânz cald, spun reprezentanţii Misiunii Sociale „Diaconia”.

Campania „Masa Bucuriei”, iniţiată de Mitropolia Basarabiei, este organizată pentru al optulea an consecutiv. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI